KLANTEN KOMEN GEWOON AANVLIEGEN!

klanten komen gewoon aanvliegen

Klanten komen gewoon aanvliegen!

Klanten komen gewoon aanvliegen! Ja was dat maar zo! Toch kan het zo gaan. Potentiële klanten die je spontaan bellen en met je zaken willen doen. Wie wil dat nu niet?

Wat levert het meeste op?

Betekent dit dat je dan maar gewoon achterover kunt gaan leunen in je bureaustoel? Nee natuurlijk niet. Om klanten te krijgen, zul je in actie moeten komen. Maar welke acties gaan je nu de meeste klanten opleveren. Er is niet één manier. Er zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden. Welke weg is dan het meest succesvol?

Ze doen ogenschijnlijk weinig aan acquisitie

Afgelopen week sprak ik twee ondernemers die ik in het verleden geholpen heb met hun acquisitie. Zo af en toe praten we eens bij. Even informeren hoe het gaat. Ik was blij te horen dat het ze zakelijk echt voor de wind gaat. Ze doen weinig aan acquisitie. Ze zijn wel zichtbaar op social media, maar met mate. Ze bellen niet actief naar potentiële klanten.
Hoe doen ze dat dan? Al pratend met deze ondernemers werd ik wederom bevestigd in mijn overtuiging (het is maar een overtuiging) dat een aantal zaken cruciaal zijn als het gaat om een continue stroom aan klanten.

Wat doen deze succesvolle ondernemers om klanten te krijgen?

1. Beide ondernemers zijn zeer integer. Ze zijn open en transparant naar hun klanten, zeker als het gaat om de prijs die ze vragen voor hun dienstverlening.
2. Ze bieden een dienst aan die deze klanten echt verder helpt. De resultaten zijn zichtbaar!
3. De dienst die ze aanbieden heeft een goede kwaliteit/prijs verhouding.
4. Als een potentiële klant belt, waarvan ze het gevoel hebben dat deze niet bij ze past, of als ze deze klant niet optimaal kunnen helpen, verkopen ze een ‘nee’. Zo voorkomen ze dat klanten ontevreden hun pand verlaten.
5. Deze ondernemers doen vaak net wat extra’s voor de klant, en sturen hiervoor niet meteen een rekening.
6. 80% van de nieuwe klanten die bij ze aankloppen, zijn mensen die doorverwezen zijn door hun huidige klanten.
Gebruik je verstand en ga voor een tevreden klant!

Dus ik zou zeggen: sta garant voor een tevreden klant! Betere reclame kun je niet hebben! En het is ook nog eens gratis! Wil jij ook meer klanten die gewoon komen aanvliegen? Neem dan contact met me op!