Disc analyse

D-Stijl

I-Stijl

S-Stijl

C-Stijl

Meer inzicht en begrip met de DISC-gedragsanalyse

In mijn trainingen en coaching maak ik graag gebruik van de verhelderende DISC-methode. Je krijgt meer inzicht en begrip met de DISC-gedragsanalyse. Niet alleen in jezelf maar vooral onderling begrip in een team. Verkoopmedewerkers krijgen meer inzicht in en begrip voor hun eigen gedrag en dat van hun collega’s en kunnen zo hun communicatie naar en relatie met de klant en hun collega’s verbeteren. Hoe gaaf is het als je jouw communicatie en gedrag gaat aansluiten op de ander en je ervaart dat dit je veel meer gaat opleveren? Een prettigere en effectievere samenwerking in een team, met je manager en met je klanten. Wie wil dat nu niet?

Wat geven de stijlen weer?

De DISC-analyse geeft aan:

  • Hoe je met problemen en uitdagingen omgaat
  • Hoe je met veranderingen omgaat
  • Wat je stijl van leidinggeven is
  • Hoe je met regels, details en procedures omgaat
  • Hoe je omgaat met conflicten
  • Hoe je omgaat met anderen mensen en hoe je ze beïnvloedt.

Hoe werkt DISC?

Het is heel eenvoudig. Binnen tien minuten worden er online vragen beantwoord op een moment dat het jou uitkomt. Door middel van een persoonlijke rapportage wordt er een analyse van jouw gedrag weergegeven, zoals algemene eigenschappen, sleutelwaarde voor het team, mogelijke beperkingen, motivatiefactoren, ideale werkomgeving en kernachtige ‘do’s and don’ts’ in de communicatie en stijl van leidinggeven.

Wil jij meer uit jezelf en je team halen? Meer inzicht en begrip met de DISC gedragsanalyse? Neem dan vrijblijvend contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact