Miranda van der Kooij,
Manager Verkoop Binnendienst de Rolf Groep

VERKOPEN PAST WEL BIJ MIJ

‘Inmiddels hebben wij op onze afdeling Klantenservice meerdere trainingen via Christine gevolgd. Ze heeft ons team getraind in klantcontact en verkoop.

Christine geeft haar trainingen met onwijs veel enthousiasme. Ze houdt je geboeid door de theorie en praktijk goed met elkaar af te wisselen, door mooie handvatten te geven en door haar grote hoeveelheid energie.Waardevol om te zien dat het geleerde daadwerkelijk in de praktijk wordt toegepast en dat collega’s die hier minder ervaring in hadden nu aangeven dat ze het ook echt leuk vinden. Vanuit het team nog een mooi compliment over de salestraining: ‘ik dacht dat verkopen niets voor mij was, maar ik ben er nu door de training achter gekomen dat het wel bij mij past!’ Ik wil Christine bedanken voor onze zeer prettige samenwerking en ik maak in de toekomst graag weer gebruik van haar kennis en ervaring.’


Casper Höyng, Adviseur Marketing & Communicatie Merces BV

DEZE TRAINING WAS ECHT OP MAAT

‘De training van Christine was een feest: to-the-point, écht op maat en vooral ook erg plezierig. Goede voorbeelden, leuke cases en laagdrempelige doch effectieve rollenspellen. Christine levert maatwerk, leeft zich in en is flexibel in haar programma. Daarbij schuwt ze niet om genadeloos een spiegel voor te houden. Christine bouwt op vanuit de theorie, maar stelt de mens centraal.

Mijn collega’s wilden hun sales- en gesprekstechnieken op een praktische manier verbeteren. Een zeer kritische groep, die al een aantal keren teleurgesteld was in te dure grote trainingbureaus, die eigenlijk geen maatwerk leveren. De training van Christine was voor hen een positieve verrassing en de tips en tricks die ze ons leerde, worden nu al effectief toegepast in o.a. onze gesprekken, de website en het offertetraject.’


Ester Ruijter, Brand Manager bij Madaga

Ik ga nu zelfverzekerd en met plezier op pad

Christine heeft drie dingen voor mij betekend. Allereerst heeft zij ons hele team een hele adequate salestraining gegeven, specifiek gericht op het doel en doelgroep van onze beurs. Hierdoor waren we voorbereid en stonden we met plezier en succes ons nieuwe product te verkopen. Allen zonder eerdere saleservaring! Verder heeft ze voor Madaga veel betekend op het gebied van klantenacquisitie. Ze is hier zelf mee aan de slag gegaan en heeft mij en mijn collega’s alle tools, kennis en coaching gegeven die we hiervoor nodig hadden. Hierdoor ging ik zelfverzekerd, voorbereid en met plezier op pad of aan de telefoon. Daarnaast heeft Christine mij gecoacht op communicatie door me te leren benoemen wat ik voel, en wat een situatie met me doet. Ik voelde een hele positieve vibe bij haar, ze luistert en benoemt wat ze ziet. Hierdoor kreeg ik de juiste woorden voor mijn gevoel, en voelde ik me sterker. Ik liep steeds weg met het gevoel “zo moeilijk is het niet, ik kan het ook gewoon zo zeggen”. Doordat we nu als we ergens mee zitten het tegen de ander zeggen werken we veel beter samen in ons team. Christine is een echte inspiratie voor me door te laten zien hoe aanstekelijk enthousiasme is!


Danitsa van Campen. Customer Service Manager EMEA/PAC Carhartt

Een echte eye opener

Christine heeft 2 fantastische trainingen op maat verzorgd voor mijn customer service team bij Carhartt. De training was interactief en een echte eye opener voor ons. Het gaf ons goede inzicht in de klant, het omgaan met klachten en hoe je meer uit een telefoongesprek kunt halen. Ik zou Christine zeker aanbevelen!

Ingrid Cayet, CEO Madaga

CHRISTINE IS EEN JUWEELTJE

‘Christine is een juweeltje. Ze is een geweldige verkoper, ze weet wat ze doet, maar dat is slechts het tipje van de ijsberg. Christine is een geweldige coach, een ondernemer, iemand die mensen kan motiveren. Bovendien heeft ze een heel goed gevoel voor humor, een groot hart, en is ze in staat om kritisch naar zichzelf te kijken.

Christine ‘under sells’ zichzelf als ze zeg dat ze ondernemers helpt met het binnenhalen van meer klanten. Ze doet veel meer. Ze helpt ondernemers met het opbouwen van hun bedrijf en het verbeteren van hun omzet voor de lange termijn. Dat doet ze met ziel en zaligheid en zet hiervoor al haar vaardigheden als Sales Coach in. Ik vind het heerlijk om met haar samen te werken en zal altijd bij haar aankloppen voor commerciële uitdagingen.’

Martina Stuppy, Managing Director E-WISE Germany

HET IS EEN PLEZIER OM MET CHRISTINE SAMEN TE WERKEN

‘E-WISE, is van oorsprong een Nederlands bedrijf. Sinds 2015 zijn we ook actief in Duitsland. We ontwikkelen en leveren online cursussen voor tandartsen, belangstingadviseurs, advocaten en andere professionals. Doelgroepen die hoogopgeleid zijn, een drukke agenda hebben en moeilijk bereikbaar zijn. Juist daarom hadden wij behoefte aan een verkooptrainer en -coach met veel ervaring.

Het is een plezier om met Christine samen te werken op verschillende vlakken. Christine heeft ons geholpen met het optimaliseren van onze verkoopgesprekken, zowel telefonisch als face-to-face. Niet alleen door training maar ook door te coachen ‘on the job’. Een extra bonus: Christine spreek heel goed Duits. Daardoor konden wij oefenen en feedback ontvangen in onze eigen taal.’

Lucia de Boer, Businesscoach

Sales is leuk geworden!

Voor ik een training bij Christine volgde zag ik vaak op tegen een verkoopgesprek. Ik wist niet welke vragen ik het beste kon stellen en vooral: hoe ik mezelf kon blijven zonder trucjes. Christine gaf me handige tips hoe ik sales zo kon aanpakken dat het goed bij me past en fijn voelt. Ik vind het nu zelfs heel leuk! Ik ga vanuit rust en vertrouwen in gesprek en merk dt klanten makkelijker voor mij en mijn diensten kiezen. Christine is heel fijn om mee samen te werken en zo iemand met wie je eigenlijk altijd contact wil houden. Wil je meer leren over verkoop? Dan ben je bij Christine in hele goeden handen. Dank je wel Christine voor alles wat ik van je heb geleerd!


Alexandra Dearborn, Site Manager EF Education Duitsland

NA DE TRAINING SLOOT ZE EEN GEWELDIGE DEAL

‘De trainingen van Christine zijn geweldig. Ik wil daar graag wat over kwijt! Een van mijn teamleden was nieuw in het verkoopteam en had wat startproblemen. Na ongeveer 3 maanden volgde ze een training van Christine. Al tijdens de training stuurde ze een aantal korte berichtjes met teksten als ‘super motiverend’ en ‘de motivatie om te verkopen neemt alleen maar toe.’

De week na de training sloot deze medewerker een geweldige deal! Ze heeft een aantal dingen in haar verkoopstrategie aangepast waaronder haar houding en mindset. Het was geweldig te zien hoe ze het geleerde in de praktijk bracht. De weken na de training begon ze zich veel zekerder te voelen en ze durft nu om de business te vragen. Ze heeft echt ontdekt dat verkopen leuk is.’


Klaasje Oosterloo, oprichter Zorgzorro

FUN IN SALES KRIJG JE ZEKER

‘In december 2017 heb ik een individuele training op maat mogen ontvangen van Christine Coenen.

Een dag die inspirerend is gegeven door Christine waar de volle aandacht gericht was op mijn onderneming en hoe de verkoop is ingericht.
Elementen waarvan ik dacht het goed was geregeld werden door de verdieping nog scherper neer gezet.
De op maat gegeven training werkt voor mij als persoon zeer positief en is daarnaast ook nog effectief.

Tijdens trainingen met meerdere deelnemers kan er niet zo intensief worden ingezoomd op je onderneming en op jouw verkooptechnieken.
Daarnaast kun je open kijken naar je eigen rol en hoef je geen rekening te houden met meerdere deelnemers.

De tools die mij zijn aangereikt op deze trainingsdag hebben al geresulteerd in een verlenging van een opdracht terwijl de opdracht nog maar net is opgestart.
Christine bedankt voor deze inspirerende trainingsdag!

De Fun in Sales krijg je zeker door een training op maat in te kopen.’

Mareike Perko,
Regional Manager EF Education First, Duitsland

MIJN MANIER VAN VERKOPEN IS VERANDERD

‘Kort samengevat: de training van Christine was geweldig. Ik had geen verkoopervaring en had best een lastige tijd totdat ik Christine ontmoette. Hoewel ik al heel wat verkoopadvies ontvangen had, was het pas na de ééndaagse training met Christine dat ik de verkooptips ook echt begreep en het grotere geheel kon zien.

Tijdens de training kwamen onderwerpen aan bod als je mindset, de structuur van het verkoopgesprek alsmede veel voorbeelden uit de praktijk. Hoe te reageren in bepaalde situaties en welke vragen je het beste kunt stellen. Gedurende de training had ik niet alleen veel plezier, ik beleefde ook een aantal ‘aha’ momenten waardoor ik me gelijk realiseerde dat ik mijn manier van verkopen en adviseren echt zou gaan veranderen. Dat kon ik gelijk de volgende dag in de praktijk brengen. Het resultaat is dat ik nu echt meer plezier heb in het verkopen van onze programma’s en dat ik ook betere resultaten boek. Ook had ik het genoegen om recentelijk een online training omgaan met klachten bij Christine te volgen. Ook deze keer was ik onder de indruk van haar training en haar manier van coachen. Super bedankt voor 2 effectieve trainingen die mij enorm geholpen hebben.’


Fiona Zwart

Christine verstaat het verkoopvak als geen ander!

Ik heb bij Christine een verkooptraining gevolgd waarin we samen gewerkt hebben aan mijn verkoopproces.

Ik verkoop een business school aan zelfstandige ondernemers en ik liep er tegenaan dat potentiële klanten vaak hun beslissing uitstellen.

Samen met Christine heb ik de boodschap aangescherpt van de business school waardoor mijn potentiële klant zich er beter in herkent, hebben we een salesscript opgesteld en heeft ze me actief gecoacht op het wegnemen van bezwaren in mijn verkoopgesprekken. Super veel geleerd en bereikt in 1 dag! Christine is van de eerlijke verkoop, ze verkoopt geen sprookjes en dat vind ik heel fijn. Haar ervaring met verkoop is zeer breed, ze weet waar ze het over heeft en verstaat het verkoopvak als geen ander.


Annemiek Neefjes, oprichter en directeur stichting De Schoolschrijver

CHRISTINE BEGREEP ONZE MISSIE

Christine Coenen heeft een sales boost aan onze organisatie gegeven. Ze begreep onze missie, onze producten en onze klant en van daaruit ging ze met ons aan de slag. Onze salesvaardigheid én ons vertrouwen in verkoop groeide met het uur en bovenal, ons enthousiasme om het geleerde in de praktijk toe te passen. We raakten gelijk al gemotiveerd door haar salesvisie: ga niet zenden maar voer een open, eerlijk en nieuwsgierig gesprek met je klant. Ze leerde ons aannames tackelen als ‘ze zitten niet op ons te wachten’. De eerste week al merkten we resultaat in de verkoop van onze programma’s. In één dagdeel een team zoveel sales-professionaliteit bijbrengen is een kunststukje. Dank Christine.


J
asper van Ommen, Relatiemanager Merces BV

DIT TRAJECT WAS INTENSIEF, CONFRONTEREND EN ONTZETTEND LEERZAAM

‘Ik heb het voorrecht gehad een coaching traject te mogen doorlopen van Christine. Dit traject was intensief, confronterend en ontzettend leerzaam. Christine heeft mij (persoonlijke) inzichten gegeven waardoor ik meer ontspannen naar sales kan kijken. Een waardevolle besteding van mijn tijd. Ik kan haar van harte aanbevelen op het moment dat je een boost nodig hebt in je verkoopvaardigheden.’


Ralf Smids, interimmanager Koraal

JE BENT GOUD WAARD!

‘Ik heb een verkooptraining van Christine gevolgd. Zij heeft een inspirerende en pakkende manier van trainen. Nou, ik verkocht mezelf niet zo goed. Ik ben goed in mijn vak als interimmanager, maar mezelf verkopen? Geen idee…

De eyeopeners waren verbluffend simpel, je potentiele opdrachtgever heeft iets nodig en ik… ik kan dat leveren. Dus de gedachte ‘ik moet scoren, ik moet die opdracht’ laat ik nu gaan…

Ik werk nu vanuit de gedachte, ‘men heeft mij hard nodig en ik kan ze helpen’. Dit maakt dat ik veel zelfverzekerder het gesprek aanga.

Nu heb ik bij mijn huidige opdrachtgever een vervolgopdracht aangeboden gekregen. Normaliter zou ik denken YES, en meteen toehappen. Nu ben ik eerst het gesprek aangegaan over de inhoud van de opdracht, heb ik uitgelegd wat ik hierin te bieden heb en wat dit dan gaat kosten.

Resultaat: een leuke opdracht tegen een marktconform tarief met leuke voorwaarden.

Christine Coenen, je bent echt een topper, je houdt het heel simpel. Je haalt bij mij de ‘angst’ er vanaf en hebt me geleerd dat geloven in wat je kunt en weten wat je waard bent een succesvollere manier is om met opdrachtgevers in gesprek te gaan. Angst loslaten en je kracht benutten.’

Dank je wel Christine, voor mij ben je goud waard!