Boukje Clason,
Senior interimmanager

In één woord: Top!

De workshop van Christine was voor mij als zelfstandig interimmanager in één woord TOP: lekker op snelheid, leuke voorbeelden en goed trainingsmateriaal!

Christine is zelf natuurlijk de klantencommunicatiekoningin: dus ze kijkt goed naar de deelnemers, heeft humor, is gevat en houdt je prettig bij de les.

De dag is om gevolgen en nu kan ik direct aan de slag met alles wat ik heb meegekregen van Christine: voor mij eerst aan de bak met mijn profiel op LinkedIn en daarna door naar mijn website. En met het enthousiasme van Christine gaat echt iedereen concrete stappen zetten!

Esther Krook-Elbertsen, 
Business Goed Geregeld

INSPIREREND EN LEERZAAM

Een inspirerende en leerzame middag met als Thema ‘Sales is Fun!’, dat was het zeker.

Christine gaf deze middag tijdens een ‘Make Me Better’ dag van Big Five for Life. Zij is heel inspirerend en geeft veel tips en handvatten voor Sales. De middag vloog voorbij en door haar positiviteit raakten we allemaal enthousiast en zijn we in Sales een stuk beter geworden.

Tamara Tropp,
Program Coordinator at Ayusa

Very helpful and a lot of fun

Our team is always eager to learn and improve and Christine provided helpful and effective tools to step up our game! 🙂 Being advisors for international travel programs with a young target group our job can include emotional conversations and crisis management. Christine’s training worked through various tools and strategies aiding us in navigating through difficult conversations and she provided many helpful tips and insights foe successful customer service. Christine customized the content to our company specific needs and catered to our questions and issues to find great solutions.

It was a fantastic training and a lot of fun. Christine is very passionate about her profession and her energy is contagious. Thank you for your great work!

Kim Torsing,
Allround senior professional

Klaar om vooruit te kijken!

Christine heeft op een creatieve en open manier gezorgd voor nieuwe inzichten in ons team, dat voor een deel uit nieuwe mensen bestaat. Ze is enthousiast en bevlogen en komt met herkenbare voorbeelden. Wij zijn klaar om als hecht team vooruit te kijken!


Gerda de Zwart, Specialist zorghulpmiddelen

Duidelijk en to the point

Wat een heerlijke manier van trainen heeft Christine. Duidelijk, to the point, no-nonsense en vol energie. Ik heb de online training telefonisch klachten afhandelen via Studytube met veel plezier gevolgd én veel geleerd. Als collega- trainer kijk je toch altijd wat kritischer, maar heb geen minpuntjes kunnen ontdekken 😉


Jordy Slagter, Teamleader Managed Services bij DLA ICT

ERG PRETTIG

Christine geeft vol enthousiasme en plezier haar trainingen en dat werkt erg prettig. Ze heeft herkenbare voorbeelden en betrekt iedereen op een hele open manier bij de dag.

Een paar weken na onze deelname zie ik nog steeds de handvatten terug bij collega’s en wordt er nog steeds heel positief over gesproken.
Christine is een topper!


Femke de Caluwé, Focus op Fondsenwerving 

CHristine is een fijne spreker

Ik heb nieuwe inzichten opgedaan tijdens de training van Christine. Ontzettend waardevol om te leren hoe verkopen in elkaar steekt en dan te ervaren dat het eigenlijk best heel leuk kan zijn. Net als bij vissen, gooi je soms 5x je hengel uit voordat je beet hebt.

Ik heb de technieken en diverse tools als zeer fijn en waardevol ervaren omdat ze makkelijk toepasbaar zijn en ik ze ook voor mijn eigen trainingen kan inzetten om mijn eigen doelgroep te helpen.
Christine heb ik ervaren als een zeer fijne spreker. Ze weet duidelijk waar ze het over heeft, houd je bij de les en geeft fijne en praktische tips en voorbeelden. Na 1 ochtend heb ik al zoveel geleerd!

Ik kan Christien absoluut aanbevelen als je op zoek bent naar iemand die je kan helpen bij je verkoop en vooral jezelf neerzetten en je verhaal te vertellen, dat is gewoon super leuk en effectief om te doen als je met Christine aan de slag gaat!

 

Agata Terebieniec, Head of ABC Services at Breezeholme Investment Group

VANAF DE EERSTE SESSIE EEN NATUURLIJKE KLIK

Mijn ervaring met Christine als coach was fantastisch. Het doel van de coaching was te leren om beter mijn grenzen aan te geven en te kunnen loslaten.

Vanaf de eerste sessie was er een natuurlijke klik en verbinding wat zorgde voor enorm veel vertrouwen. Ik heb de sessies als zeer leerzaam (en ook intens) ervaren. De coaching heeft mij veel inzichten gegeven.

Ik heb veel tips van Christine gekregen hoe ik nu verder kan. Christine is heel professioneel. Haar enthousiasme en uitstraling zorgen voor veel positieve energie. Ik zou Christine heel erg willen aanbevelen als coach.

Adrian Bielinski,
Associate Director of Enrollment at Hult IBS

More confident and focused now

I had the chance to participate in a 4 hours live sales training session with Christine a few weeks ago. I am usually not the biggest fan of trainings, to be honest – but I am glad that I attended this one with Christine. She presented a systemic four steps approach to sales to leave nothing in the dark.

We also covered specific examples, handling of objections, participated in role plays, etc. The different exercises done and information received helped me have a more confident and focused approach to my sales calls – for which I am grateful to Christine. Thank you!

Adrian Nagel, Consultant IT Development Frontend dev / PHP dev / UX&UI

The push we needed

The session with Christine inspired and advanced our sales team. The program was perfectly aligned with the current situation and gave us the push we needed to get the most out of a difficult sales phase.

I am very grateful for this! I hope to see you again soon. Highly recommended!


Saskia van de Riet, Schrijfcoach en Auteur ‘Ontdek de schrijver in jezelf’

 

Dankzij christine kan ik mijn klanten gelukkig maken

Wat Christine mij heeft laten ontdekken is dat sales gaat over van alles… behalve over sales. Kortom: sales gaat over mijn rol als reisleider en de heldere, zorgvuldige route die ik samen met mijn (aankomende) klanten volg naar hun eigen beslissing die hen het beste dient: wel of niet met mij in zee gaan. De missing link in het verkoopproces is mij helder geworden en daar ga ik vanaf nu mijn klanten echt gelukkig mee maken: dat weet ik zeker!

Als trainer heeft Christine in haar workshop mij zelf laten beseffen en ervaren hoe dat er uit ziet en hoe organisch, krachtig en waardevol dit is voor mij en mijn klanten. Voor mij sluit dit naadloos aan op de essentie van duurzaam ondernemen.

Ik zou elke ondernemer die – net als ik – wil verkopen vanuit een verantwoordelijkheid de klant dat te bieden wat die klant het beste ondersteunt van harte aanbevelen contact met Christine op te nemen. Zij laat je op een natuurlijk manier de bomen door het bos zien.

Miranda van der Kooij,
Manager Verkoop Binnendienst de Rolf Groep

VERKOPEN PAST WEL BIJ MIJ

‘Inmiddels hebben wij op onze afdeling Klantenservice meerdere trainingen via Christine gevolgd. Ze heeft ons team getraind in klantcontact en verkoop.

Christine geeft haar trainingen met onwijs veel enthousiasme. Ze houdt je geboeid door de theorie en praktijk goed met elkaar af te wisselen, door mooie handvatten te geven en door haar grote hoeveelheid energie.Waardevol om te zien dat het geleerde daadwerkelijk in de praktijk wordt toegepast en dat collega’s die hier minder ervaring in hadden nu aangeven dat ze het ook echt leuk vinden. Vanuit het team nog een mooi compliment over de salestraining: ‘ik dacht dat verkopen niets voor mij was, maar ik ben er nu door de training achter gekomen dat het wel bij mij past!’ Ik wil Christine bedanken voor onze zeer prettige samenwerking en ik maak in de toekomst graag weer gebruik van haar kennis en ervaring.’


Casper Höyng, Adviseur Marketing & Communicatie Merces BV

DEZE TRAINING WAS ECHT OP MAAT

‘De training van Christine was een feest: to-the-point, écht op maat en vooral ook erg plezierig. Goede voorbeelden, leuke cases en laagdrempelige doch effectieve rollenspellen. Christine levert maatwerk, leeft zich in en is flexibel in haar programma. Daarbij schuwt ze niet om genadeloos een spiegel voor te houden. Christine bouwt op vanuit de theorie, maar stelt de mens centraal.

Mijn collega’s wilden hun sales- en gesprekstechnieken op een praktische manier verbeteren. Een zeer kritische groep, die al een aantal keren teleurgesteld was in te dure grote trainingbureaus, die eigenlijk geen maatwerk leveren. De training van Christine was voor hen een positieve verrassing en de tips en tricks die ze ons leerde, worden nu al effectief toegepast in o.a. onze gesprekken, de website en het offertetraject.’


Ester Ruijter, Brand Manager bij Madaga

Ik ga nu zelfverzekerd en met plezier op pad

Christine heeft drie dingen voor mij betekend. Allereerst heeft zij ons hele team een hele adequate salestraining gegeven, specifiek gericht op het doel en doelgroep van onze beurs. Hierdoor waren we voorbereid en stonden we met plezier en succes ons nieuwe product te verkopen. Allen zonder eerdere saleservaring! Verder heeft ze voor Madaga veel betekend op het gebied van klantenacquisitie. Ze is hier zelf mee aan de slag gegaan en heeft mij en mijn collega’s alle tools, kennis en coaching gegeven die we hiervoor nodig hadden. Hierdoor ging ik zelfverzekerd, voorbereid en met plezier op pad of aan de telefoon. Daarnaast heeft Christine mij gecoacht op communicatie door me te leren benoemen wat ik voel, en wat een situatie met me doet. Ik voelde een hele positieve vibe bij haar, ze luistert en benoemt wat ze ziet. Hierdoor kreeg ik de juiste woorden voor mijn gevoel, en voelde ik me sterker. Ik liep steeds weg met het gevoel “zo moeilijk is het niet, ik kan het ook gewoon zo zeggen”. Doordat we nu als we ergens mee zitten het tegen de ander zeggen werken we veel beter samen in ons team. Christine is een echte inspiratie voor me door te laten zien hoe aanstekelijk enthousiasme is!


Danitsa van Campen. Customer Service Manager EMEA/PAC Carhartt

Een echte eye opener

Christine heeft 2 fantastische trainingen op maat verzorgd voor mijn customer service team bij Carhartt. De training was interactief en een echte eye opener voor ons. Het gaf ons goede inzicht in de klant, het omgaan met klachten en hoe je meer uit een telefoongesprek kunt halen. Ik zou Christine zeker aanbevelen!

Ingrid Cayet, CEO Madaga

CHRISTINE IS EEN JUWEELTJE

‘Christine is een juweeltje. Ze is een geweldige verkoper, ze weet wat ze doet, maar dat is slechts het tipje van de ijsberg. Christine is een geweldige coach, een ondernemer, iemand die mensen kan motiveren. Bovendien heeft ze een heel goed gevoel voor humor, een groot hart, en is ze in staat om kritisch naar zichzelf te kijken.

Christine ‘under sells’ zichzelf als ze zeg dat ze ondernemers helpt met het binnenhalen van meer klanten. Ze doet veel meer. Ze helpt ondernemers met het opbouwen van hun bedrijf en het verbeteren van hun omzet voor de lange termijn. Dat doet ze met ziel en zaligheid en zet hiervoor al haar vaardigheden als Sales Coach in. Ik vind het heerlijk om met haar samen te werken en zal altijd bij haar aankloppen voor commerciële uitdagingen.’

Martina Stuppy, Managing Director E-WISE Germany

HET IS EEN PLEZIER OM MET CHRISTINE SAMEN TE WERKEN

‘E-WISE, is van oorsprong een Nederlands bedrijf. Sinds 2015 zijn we ook actief in Duitsland. We ontwikkelen en leveren online cursussen voor tandartsen, belangstingadviseurs, advocaten en andere professionals. Doelgroepen die hoogopgeleid zijn, een drukke agenda hebben en moeilijk bereikbaar zijn. Juist daarom hadden wij behoefte aan een verkooptrainer en -coach met veel ervaring.

Het is een plezier om met Christine samen te werken op verschillende vlakken. Christine heeft ons geholpen met het optimaliseren van onze verkoopgesprekken, zowel telefonisch als face-to-face. Niet alleen door training maar ook door te coachen ‘on the job’. Een extra bonus: Christine spreek heel goed Duits. Daardoor konden wij oefenen en feedback ontvangen in onze eigen taal.’

Lucia de Boer, Businesscoach

Sales is leuk geworden!

Voor ik een training bij Christine volgde zag ik vaak op tegen een verkoopgesprek. Ik wist niet welke vragen ik het beste kon stellen en vooral: hoe ik mezelf kon blijven zonder trucjes. Christine gaf me handige tips hoe ik sales zo kon aanpakken dat het goed bij me past en fijn voelt. Ik vind het nu zelfs heel leuk! Ik ga vanuit rust en vertrouwen in gesprek en merk dt klanten makkelijker voor mij en mijn diensten kiezen. Christine is heel fijn om mee samen te werken en zo iemand met wie je eigenlijk altijd contact wil houden. Wil je meer leren over verkoop? Dan ben je bij Christine in hele goeden handen. Dank je wel Christine voor alles wat ik van je heb geleerd!


Alexandra Dearborn, Site Manager EF Education Duitsland

NA DE TRAINING SLOOT ZE EEN GEWELDIGE DEAL

‘De trainingen van Christine zijn geweldig. Ik wil daar graag wat over kwijt! Een van mijn teamleden was nieuw in het verkoopteam en had wat startproblemen. Na ongeveer 3 maanden volgde ze een training van Christine. Al tijdens de training stuurde ze een aantal korte berichtjes met teksten als ‘super motiverend’ en ‘de motivatie om te verkopen neemt alleen maar toe.’

De week na de training sloot deze medewerker een geweldige deal! Ze heeft een aantal dingen in haar verkoopstrategie aangepast waaronder haar houding en mindset. Het was geweldig te zien hoe ze het geleerde in de praktijk bracht. De weken na de training begon ze zich veel zekerder te voelen en ze durft nu om de business te vragen. Ze heeft echt ontdekt dat verkopen leuk is.’


Klaasje Oosterloo, oprichter Zorgzorro

FUN IN SALES KRIJG JE ZEKER

‘In december 2017 heb ik een individuele training op maat mogen ontvangen van Christine Coenen.

Een dag die inspirerend is gegeven door Christine waar de volle aandacht gericht was op mijn onderneming en hoe de verkoop is ingericht.
Elementen waarvan ik dacht het goed was geregeld werden door de verdieping nog scherper neer gezet.
De op maat gegeven training werkt voor mij als persoon zeer positief en is daarnaast ook nog effectief.

Tijdens trainingen met meerdere deelnemers kan er niet zo intensief worden ingezoomd op je onderneming en op jouw verkooptechnieken.
Daarnaast kun je open kijken naar je eigen rol en hoef je geen rekening te houden met meerdere deelnemers.

De tools die mij zijn aangereikt op deze trainingsdag hebben al geresulteerd in een verlenging van een opdracht terwijl de opdracht nog maar net is opgestart.
Christine bedankt voor deze inspirerende trainingsdag!

De Fun in Sales krijg je zeker door een training op maat in te kopen.’

Mareike Perko,
Regional Manager EF Education First, Duitsland

MIJN MANIER VAN VERKOPEN IS VERANDERD

‘Kort samengevat: de training van Christine was geweldig. Ik had geen verkoopervaring en had best een lastige tijd totdat ik Christine ontmoette. Hoewel ik al heel wat verkoopadvies ontvangen had, was het pas na de ééndaagse training met Christine dat ik de verkooptips ook echt begreep en het grotere geheel kon zien.

Tijdens de training kwamen onderwerpen aan bod als je mindset, de structuur van het verkoopgesprek alsmede veel voorbeelden uit de praktijk. Hoe te reageren in bepaalde situaties en welke vragen je het beste kunt stellen. Gedurende de training had ik niet alleen veel plezier, ik beleefde ook een aantal ‘aha’ momenten waardoor ik me gelijk realiseerde dat ik mijn manier van verkopen en adviseren echt zou gaan veranderen. Dat kon ik gelijk de volgende dag in de praktijk brengen. Het resultaat is dat ik nu echt meer plezier heb in het verkopen van onze programma’s en dat ik ook betere resultaten boek. Ook had ik het genoegen om recentelijk een online training omgaan met klachten bij Christine te volgen. Ook deze keer was ik onder de indruk van haar training en haar manier van coachen. Super bedankt voor 2 effectieve trainingen die mij enorm geholpen hebben.’


Fiona Zwart

Christine verstaat het verkoopvak als geen ander!

Ik heb bij Christine een verkooptraining gevolgd waarin we samen gewerkt hebben aan mijn verkoopproces.

Ik verkoop een business school aan zelfstandige ondernemers en ik liep er tegenaan dat potentiële klanten vaak hun beslissing uitstellen.

Samen met Christine heb ik de boodschap aangescherpt van de business school waardoor mijn potentiële klant zich er beter in herkent, hebben we een salesscript opgesteld en heeft ze me actief gecoacht op het wegnemen van bezwaren in mijn verkoopgesprekken. Super veel geleerd en bereikt in 1 dag! Christine is van de eerlijke verkoop, ze verkoopt geen sprookjes en dat vind ik heel fijn. Haar ervaring met verkoop is zeer breed, ze weet waar ze het over heeft en verstaat het verkoopvak als geen ander.


Annemiek Neefjes, oprichter en directeur stichting De Schoolschrijver

CHRISTINE BEGREEP ONZE MISSIE

Christine Coenen heeft een sales boost aan onze organisatie gegeven. Ze begreep onze missie, onze producten en onze klant en van daaruit ging ze met ons aan de slag. Onze salesvaardigheid én ons vertrouwen in verkoop groeide met het uur en bovenal, ons enthousiasme om het geleerde in de praktijk toe te passen. We raakten gelijk al gemotiveerd door haar salesvisie: ga niet zenden maar voer een open, eerlijk en nieuwsgierig gesprek met je klant. Ze leerde ons aannames tackelen als ‘ze zitten niet op ons te wachten’. De eerste week al merkten we resultaat in de verkoop van onze programma’s. In één dagdeel een team zoveel sales-professionaliteit bijbrengen is een kunststukje. Dank Christine.


J
asper van Ommen, Relatiemanager Merces BV

DIT TRAJECT WAS INTENSIEF, CONFRONTEREND EN ONTZETTEND LEERZAAM

‘Ik heb het voorrecht gehad een coaching traject te mogen doorlopen van Christine. Dit traject was intensief, confronterend en ontzettend leerzaam. Christine heeft mij (persoonlijke) inzichten gegeven waardoor ik meer ontspannen naar sales kan kijken. Een waardevolle besteding van mijn tijd. Ik kan haar van harte aanbevelen op het moment dat je een boost nodig hebt in je verkoopvaardigheden.’


Ralf Smids, interimmanager Koraal

JE BENT GOUD WAARD!

‘Ik heb een verkooptraining van Christine gevolgd. Zij heeft een inspirerende en pakkende manier van trainen. Nou, ik verkocht mezelf niet zo goed. Ik ben goed in mijn vak als interimmanager, maar mezelf verkopen? Geen idee…

De eyeopeners waren verbluffend simpel, je potentiele opdrachtgever heeft iets nodig en ik… ik kan dat leveren. Dus de gedachte ‘ik moet scoren, ik moet die opdracht’ laat ik nu gaan…

Ik werk nu vanuit de gedachte, ‘men heeft mij hard nodig en ik kan ze helpen’. Dit maakt dat ik veel zelfverzekerder het gesprek aanga.

Nu heb ik bij mijn huidige opdrachtgever een vervolgopdracht aangeboden gekregen. Normaliter zou ik denken YES, en meteen toehappen. Nu ben ik eerst het gesprek aangegaan over de inhoud van de opdracht, heb ik uitgelegd wat ik hierin te bieden heb en wat dit dan gaat kosten.

Resultaat: een leuke opdracht tegen een marktconform tarief met leuke voorwaarden.

Christine Coenen, je bent echt een topper, je houdt het heel simpel. Je haalt bij mij de ‘angst’ er vanaf en hebt me geleerd dat geloven in wat je kunt en weten wat je waard bent een succesvollere manier is om met opdrachtgevers in gesprek te gaan. Angst loslaten en je kracht benutten.’

Dank je wel Christine, voor mij ben je goud waard!