VERKOOP NIET MET DE INTENTIE OM TE VERKOPEN!

VERKOOP MET DE INTENTIE OM TE HELPEN

Verkoop met de intentie om te helpen, niet om te verkopen!

Als je verkoopt met de intentie om te verkopen, zul je niet verkopen Als je verkoopt met de intentie om te helpen, zul je verkopen! Hè? Hoe kan dat nou? Je wilt toch verkopen? Ik raad je aan om deze video even te bekijken. Het geeft precies weer wat er gebeurt als je verkoopt met de intentie om te verkopen.

Het gaat om de klant, niet om jou

Veel mensen hebben nog steeds een negatieve associatie met het woord verkopen! Dit komt omdat we allemaal wel eens een negatieve ervaring hebben gehad met een verkoper. Je krijgt dan het gevoel dat je wat aangesmeerd wordt! Verkopers kunnen je het gevoel geven dat ze maar een ding willen en dat is verkopen, no matter what! Alsof ze het door je strot willen duwen. Hun intentie is niet zuiver. Het gaat ze om de opdracht binnenhalen. Of jij als klant er nu beter van wordt, is niet belangrijk! En daar zit nu net het probleem.

Ik geef het keer op keer aan in mijn trainingen. Als je wil verkopen kom je veel verder als je intentie is om de klant te helpen. Dat je ook echt alleen met de klant wil samenwerken als hij er beter van wordt (en jij dus uiteindelijk ook). Ben eerlijk, oprecht! Het gaat er niet om dat je klant met allerlei leuke sales trucjes binnen haalt. Nee het gaat erom dat jij een fantastische oplossing voor zijn probleem hebt! Als dat probleem is opgelost, is de klant pas echt geholpen. Daar zal hij ook graag voor betalen!

De juiste mindset maakt het verschil

Het begint dus allemaal met de juiste mindset! Die is enorm bepalend voor het succes van je verkoopgesprek:

  • Ga het gesprek als een OEN: open, eerlijk en nieuwsgierig!
  • Laat het resultaat los. Je weet nog niet of je klant kunt helpen. Het gesprek is een ontdekkingstocht voor beide partijen waarvan de uitkomst nog niet vast staat.
  • Denk niet te veel aan je targets. Die kunnen in je nek hijgen waardoor je focus te veel gaat liggen op het binnenhalen van de opdracht terwijl de focus moet liggen op het uitzoeken of je echt wat voor deze klant kun betekenen.

Dus verkoop niet met de intentie om te verkopen! Verkoop met de intentie om je klant te helpen! !

Wil je meer weten over het voeren van open, relaxte verkoopgesprekken? Neem dan vrijblijvend contact met me op. We kunnen dan bekijken of ik jou echt kan helpen! Geen idee wat de uitkomst is!